Aké knihy som dostala na Vianoce?//christmas book haul

 Ahojte. Dúfam, že ste si všetci užili štedrý deň, rozbaľovanie darčekov a svojich blízkych. Dnes by som vám chcela povedať niečo o knihách, ktoré som dostala pod stromček.  Pri každej knihe vám sem napíšem anotáciu a nejaké informácie o knihe. Zatiaľ vám sem nič iné nenapíšem, pretože som ešte nestihla žiadnu z týchto kníh prečítať. A môžeme ísť teda na  tie knihy, ktoré som dostala. 

Ako prvú  som dostala knihu KOSEC od NEALA SHUSTERMANA

Dej: Vo svete budúcnosti už neexistujú vojny, choroby ani hlad – ľuďom sa podarilo zbaviť všetkého utrpenia a dokonca zvíťaziť aj nad smrťou. Jediní, kto má právo ukončiť niečí život, sú „kosci" – ich úlohou je zaistiť, že nedôjde k preľudneniu. Žatva, alebo pravidelné prerieďovanie populácie, so sebou nesie veľkú moc, no aj zodpovednosť, osamelosť a odriekanie. Citra a Rowan ešte ani nedosiahli plnoletosť, no boli vybraní, aby sa stali učňami poslov smrti – pritom ani jeden by si dobrovoľne túto cestu nezvolil. Najmä keď ich jediná chyba môže stáť život. Napriek rozdielnym povahám sa počas zdokonaľovania v smrtonosnom remesle postupne zbližujú, ani dokonalý svet však nie je imúnny voči nevyspytateľnej ľudskej povahe, a tak ich zrada a intrigy z najvyšších kruhov čoskoro postavia proti sebe. Ten, čo v najťažšej skúške uspeje, prežije – a podpíše tým druhému rozsudok smrti.

   Rok vydania: 2018                                                                                                                                  

Počet strán: 416                                                                                                                    

Žáner: Sci-fi                                                                                                                                 

Séria: prvý diel série Žatva smrti

Ako druhú som dostala knihu PRISĽÚBENÁ od KIERI CASS

Dej:  Prisľúbila sa kráľovi. No čo ak jej srdce bije pre iného? Všetky dievčatá na šľachtickom dvore sa snažia získať si srdce okúzľujúceho kráľa Jamesona. Keď kráľ začne dvoriť Hollis a vyjadrí túžbu požiadať ju o ruku, Hollis prekypuje šťastím. Pomaly si zvyká, že ju čaká život plný prepychu, darov a kráľovej lásky. No potom sa zapozerá do Silasových očí. Silas strháva dvoranskú pozlátku a chce ju zasypávať pozornosťou a kvetmi, nie šperkami. Láska nie je o bohatstve či postavení. Je však Hollis ochotná vzdať sa trónu a kráľovej priazne?

 Rok vydania: 2020                                                                                                                                     

 Počet  strán: 272                                                                                                                                       

Žáner: Romantika 



Ako tretiu  som dostala knihu FARBY SMÚTKU od JEFFA ZENTNERA 

Dej: Carver je obyčajný tínedžer, má kamošov, robotu, v škole sa mu celkom darí a na hodinách tvorivého písania dokonca exceluje. A potom pošle jednu esemesku. „Chalani, kde ste? Ozvite sa.“ A celý jeho doterajší život sa zrúti. Jeho najlepší kamoši Mars, Eli a Blake skončia pod kolesami kamióna. Smútiace rodiny, kamaráti aj spolužiaci sa snažia vyrovnať s náhlou stratou, ale ide to ťažko, keď majú vinníka priamo pod nosom. Carverov život nie je príbeh o vine a treste. Ale o žiali a o bolesti, o rozlúčkach a o odchodoch, no najmä o nových začiatkoch. O nádeji na lepšie zajtrajšky, ktoré sú doslova na dosah, ale zároveň sa nám zdajú nedosiahnuteľné.

  Rok vydania: 2020                                                                                                                                    

 Počet   strán:  368                                                                                                                    

Žáner: Beletria   



Ako štvrtú  som dostala knihu JÁ, SIMON  od BECKY ALBERTALLI 

Dej: Simon vie o Blueovi toto: je to fakt zábavný, nenormálne múdry, no aj trochu plachý chalan. Simon však vôbec netuší, KTO vlastne Blue je. Chodia pritom do tej istej školy a už mesiace si vymieňajú e-maily, v ktorých si píšu tie najintímnejšie tajomstvá. Potom sa jeden z mailov dostane do nesprávnych rúk a Simonov svet je zrazu hore nohami. Nielenže sa stane obeťou vydierania, ale hrozí, že nesmelý Blue navždy zmizne zo Simonovho života. O tom, koľko pravidiel bude musieť Simon porušiť, aby si vybojoval právo na lásku, sa dočítate v jednom z najkrajších milostných príbehov za posledné roky. 

 Rok vydania:2018                                                                                                                                 

Počet strán : 368                                                                                                                                     

Žáner: Romantika



Ako piatu  som dostala knihu CINDER od MARISSI MEYER 

Dej: Šestnásťročnú Cinder považuje väčšina ľudskej spoločnosti za nepodarené skĺbenie techniky a človeka a jej macocha za neúnosné bremeno. Byť kyborg však má aj svoje výhody – mozgové rozhranie poskytuje Cinder nevšednú schopnosť opravovať veci (robotov, vznášadlá, vlastné nefunkčné časti tela), vďaka čomu sa stane najvychýrenejšou opravárkou v Novom Pekingu. Práve táto reputácia privedie k jej stánku princa Kaia, ktorý potrebuje pred výročným bálom opraviť pokazeného androida. Princ opravu žartovne nazve otázkou národnej bezpečnosti, ale Cinder ho podozrieva, že celá záležitosť je v skutočnosti oveľa vážnejšia, ako je princ ochotný priznať. Cinder túži urobiť na princa čo najlepší dojem, ale so všetkými plánmi je koniec, keď sa jej mladšia nevlastná sestra a jediná ľudská priateľka nakazí smrteľnou epidémiou, ktorá sužuje Zem už celé desaťročie. Macocha obviní z dcérinej choroby Cinder a ponúkne jej telo výskumnému tímu nákazy, čo je „pocta“, ktorú zatiaľ nikto neprežil. Nepotrvá dlho, kým lekári zistia, že ich nový pokusný králik je zvláštny. Má niečo, kvôli čomu sú podaktorí ľudia ochotní aj zabíjať...

Rok vydania: 2020                                                                                                                                      

Počet strán: 288                                                                                                                                    

Žáner: Sci-fi                                                                                                                                          

 Séria: prvý diel série Mesačné kroniky 




Ako šiestu  som dostala knihu MESTO KOSTÍ od CASANDRY CLARE 

Dej:  Pätnásťročná Clary Frayová sa v nočnom klube stane svedkom vraždy – vraždy, ktorú spáchali traja tínedžeri so zvláštnymi tetovaniami na tele a s prapodivnými zbraňami. Stačí len okamih a všetky telá jej zrazu zmiznú pred očami. Potom je naozaj ťažké zavolať policajtov, aby vyšetrili vraždu neviditeľnej obete neviditeľnými tínedžermi.Tak sa Clary prvýkrát stretla s Jaceom, Tieňolovcom, ktorý zbavuje náš svet démonov. Clary je vtiahnutá do Jaceovho sveta, jej mama zmizne a ju napadne démon. Ale prečo majú démoni záujem o Clary a jej mamu? A prečo Clary ako jediná vidí Tieňolovcov a svet démonov?

Rok vydania: 2019                                                                                                                                  

Počet strán: 448                                                                                                                                 

Žáner: Fantasy                                                                                                                                  

Séria: prvý diel série Nástroje smrteľníkov 



A ako poslednú   som dostala je kniha KĽÚČ K ČASU  od NATALJI SČERBA

Dej: Vasilisa bývala až donedávna so svojou babičkou a nemala ani potuchy o tom, že jej otec je mocný mág krajiny Eflara. Miesta, kde žijú tajomní čarodejníci, ktorí vďaka silnej mágii môžu ovplyvňovať plynutie času. Keď sa potom sama ocitne v krajine časodejov a víl, netuší, aké nebezpečenstvo tam na ňu čaká. Nikto nevie, prečo sa tam zrazu objavila, ani kým v skutočnosti je. Je to nešika, ktorá nepozná svoj pôvod, alebo špiónka, ktorú poslal jej otec, aby mu pomohla získať trón? Alebo je dokonca mocná časodejka, ktorá vie ovládať čas a môže zachrániť Zem a Eflaru pred nebezpečenstvom, čo sa na ne rúti?

Rok vydania: 2016                                                                                                                    

Počet strán: 356                                                                                                                 

Žáner: Fantasy                                          

Séria: prvý diel série Časodejovia 

 

A to by bolo pre dnešný článok všetko. Ešte som dostala od kamarátky knihu ZAKLÍNAČ ale o nej som sa rozhodla dneska nehovoriť, pretože som sa rozhodla o zaklínačovi napísať neskôr aj recenziu. Ja teda dúfam, že ste si sviatky užili a článok sa vám páčil. Do komentáru mi určite napíšte čo  ste za knihy dostali vy, Na nový článok sa môžete tešiť v stredu.  Prajem vám všetkým pekný zvyšok dňa  a majte sa pekne:)). 

                                                                                                                     k. 




































Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Dotazník 2

Recenzia//kosec