Knihomoľský ask

 Ahojte. Dnes by som vám chcela odpovedať na nejaké vaše otázky, čo ste mi napísali pri poslednom dotazníku. Predtým, ako sa pustím do písania článku, by som sa vám ešte chcela poďakovať, za všetky tie milé názory na môj blog. Ani si neviete predstaviť,  ako veľmi si to cením, a ako  ma to motivuje k písaniu ďalších článkov. Tak a môžeme ísť už na tie otázky.

Aká bola najhoršia kniha, čo si kedy čítala?

No tak za toto ma ukameňujete, ale napíšem  sem knihu Pán prsteňov od Tolkiena, pretože mňa to fakt nebavilo a fakt som sa do čítania musela nútiť. Myslím si však, že by ste si knihu mali  prečítať a urobiť si a ňu svoj názor.



Odrádzajú ťa hrubé knihy?

Ani moc nie. Je mi jedno koľko strán kniha má. Priznám sa, že si aj sama kupujem knihy, ktoré sú hrubšie, pretože mi bude dlhšie trvať kým knihu prečítam a môžem dlhšie spoznávať postavy. 

(snáď to dáva zmysel xd) 

Obľúbené žánre?

Tak to je ľahké- fantasy, romantika, detektívka, sci-fi. 

Poézia vs Próza?

No za mňa próza, pretože som si ešte nenašla nejaký vzťah k poézii a nemyslím si ani, že by som ešte teraz  vedela pochopiť tú hlavnú myšlienku tej poézie. Ak by ste však mali nejaký typ na ľahšiu poéziu, môžete ho napísať do  komenátov.

Obľúbený čaj?

No obľúbený čaj nemám, ale skoro vždy pijem nejaké ovocné, ale tento s príchuťou lesného ovocia od teekanne pijem najviac z tých všetkých ovocných.  A viem, že táto otázka sa vám môže zdať zbytočná do knihomoľského asku, ale proste čaj a kniha  sa k sebe hodia xd.



Aké knihy máš v pláne čítať nasledujúci mesiac? 

No teraz v Apríli chcem najskôr dočítať After ever happy a  ešte Farby smútku. Keď tieto dve knihy  prečítam tak chcem začať konečne čítať Zasľúbenú a chcem ešte  v apríli stihnúť rozčítať   Časodejov 3, After:Before a  Rod zeme a krvi.

Rada čítaš fantasy?

Jednoznačne áno

Aká je tvoja obľúbená kniha ever?

Fuu..no to je ťažké. Proste to sa nedá vybrať si jednu knihu z tých všetkých, ktoré som prečítala, ale napíšem vám sem 6  sérií a 5 kníh , ktoré stoja za prečítanie.

Série:

Tieto  3 série, sú z týchto šiestich  jediné, ktoré som celé prečítala.

- Hry o život (séria)

 - Selekcia (séria)

-Trón zo skla ( séria)

Tieto  3 série som ešte nestihla celé prečítať. Z každej som prečítala zatiaľ iba prvý diel, ktorý bol úplne úžasný a viem, že tá séria bude úžasná.  Nebojte sa,  určite prečítam všetky diely z nich, len najprv potrebujem dočítať všetky knihy, ktoré  nemám prečítané  a potom  si plánujem pokúpiť nejaké nové knihy do čítačky.

- Mesto kostí (séria)

- Prvá veterná čarodejnica (séria)

- Kosec (séria)

Knihy:

-Eliza a more príšer 

-Malý princ

-Na krídlach noci

-Mŕtve dievča neklame

- Ja, Simon


Aký je tvoj najobľúbenejší ship?

No je ich veľa ale napíšem sem HESSA-Hardin a Tessa (AFTER)


Skúsila si niekedy napísať vlastnú knihu?

Áno, skúšala som. Bolo to trochu dávnejšie, keď  som sa snažila písať knižky na WATTPADE. No vždy som  skončila po pár kapitolách, pretože som nevedela ako v príbehu pokračovať, Myslím si, že som vtedy spravila chybu v tom, že som si to viacej nenaplánovala a nespísala nejaké body podľa, ktorých by som písala príbeh. 

Ako si sa dostala k písaniu blogu? Prečo si sa tak rozhodla?

K písaniu blogu som sa dostala potom, ako som prečítala sériu GIRL ONLINE, ale vtedy to nebol knižný blog. V tom čase som písala úplne všelijaké random články, no až teraz v Novembri počas karantény som sa rozhodla si prerobiť tento profil a začať písať o knihách, pretože mi príde, že takýchto knižných blogov, YouTube kanálov, či podcastov je na Slovensku veľmi málo.

Koľko  kníh máš doma?

Vo svojej malej knižnici, ktorú mám v izbe som napočítala 34 kníh (z toho sú dve požičané od kamarátky). Pravdepodobne by ich však bolo aj  cez 50, pretože teraz mám nejaké knihy v krabici, ktoré chcem predať alebo dať do knižnice (ak by vás to zaujímalo napíšte mi to do komentáru a ja vám napíšem). 

V čítačke som napočítala 36 kníh, ale z toho 3 sú také tie čo sa nedajú odtiaľ vymazať, alebo kam sa mi ukladajú poznámky  a  zvýraznené časti kníh.

Ufff... keď si to takto píšem v číslach, tých kníh je strašne veľa. Už viem na čom skrachujem v budúcnosti xd.

Čítala si už nejakú Českú knižku  a začítala si sa tak, že si potom už ani  nezaregistrovala , že je to po Česky ,alebo ti  to skorej vadilo?

To vám asi nebudem môcť napísať, pretože som v Češtine žiadnu knihu ešte nečítala. Ale myslím si, že by mi to nevadilo a čítaním by som si na to zvykla, pretože aj keď pozerám seriál, tak po Anglicky a s Českými titulkami, a tam mi to nevadí. 

Myslíš  si, že sú Slovenské preklady lepšie ako  České, keď si to porovnáš aj s originálom?

Fuuu.. no toto vám asi tiež nebudem vedieť napísať, jednak preto, že som teda ešte knihu po Česky nečítala ešte  a aj preto, že som teraz len rozčítala svoju prvú knihu po Anglicky, ktorú som však ešte v Slovenčine nečítala. Ale  mne ani moc Slovenské preklady  nevadia a myslím si, že sú celkom fajn, ale áno,  originál má svoje čaro.

Máš nejakých obľúbených autorov? 

Mám nejakých autorov, od ktorých som prečítala skoro všetko.  Sú to napríklad:

- Kiera Cass

- Suzanne Collins

- Anna Todd

-Sarah J. Mass

-J. K. Rowlingová

- Holly Black

Potom mám niekoľko autorov, ktorých štýl písania ma zaujal, ale zatiaľ som od  nich nestihla prečítať veľa. Napríklad:

- Cassandra  Clare

-Marissa Meyer

- Elise Kova

- Andrzej Sapkowski

- Neal Shusterman

- Leigh  Bardugo

Tak a to by bolo na dnes asi všetko. Budem veľmi rada ak by ste v komentároch na otázky odpovedali aj vy, pretože ma zaujímajú aj vaše odpovede a názory. Taktiež mi v komentároch dajte vedieť, či sa vám článok páčil, alebo poprípade, čo by som mala zlepšiť.  Majte pekný zvyšok sviatkov a teším sa na vás o týždeň:).

 

Komentáre

  1. Pána prstenů jsem nečetla, ale četla jsem Hobita, a ten mi nepřipadal tak špatný. Značku Teekanee si také občas kupuju :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som zase Hobita nečítala. A hej čaje od Teekanee sú najlepšie ❤❤. A ďakujem za komentár. Veľmi ma potešil❤❤.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Dotazník 2

Aké knihy som dostala na Vianoce?//christmas book haul

Aké knihy som prečítala cez leto? Splnila som celý zoznam?